UZOR MLADIM GENERACIJAMA I PONOS MAŠINSKOG FAKULTETA_STUDENTICA MAŠINSKOG FAKULTETA ANESA HIDIĆ

Mašinski fakultet u Tuzli uveliko osposobljava stručne kadrove koji su perjanice Bosanskohercegovačke privrede, ali i najvećih svjetskih privrednih subjekata poput Mercedes-Benz, Škoda, Siemens itd. Mimo toga, fakultet obiluje studentima koji se osim naučnim bave i sportskim aktivnostima te su uspješni na oba polja. Takav je slučaj i sa studenticom Anesom Hidić. Anesa je student prve godine fakulteta, rodom iz Kladnja, studira u Tuzli i bavi se biciklizmom. Njena iskustva prenosimo u cjelosti.

 

Moje ime je Anesa Hidić, rođena sam 15.10.1999. godine u Tuzli. Živim u Kladnju. Student sam ,,Mašinskog fakulteta” na Univerzitetu u Tuzli. Svoje srednjoškolsko obrazovanje, u gimnaziji MSŠ ,,Musa Ćazim Ćatić” Kladanj u Kladnju, sam završila kao učenica generacije. Članica sam brojnih nevladinih organizacija te sam članica Upravnog odbora ,,Vijeća mladih” TK. Profesionalno se bavim brdskim biciklizmom već tri godine te sam članica Kluba brdskog biciklizma ,,Puls” Sarajevo. Karijeru sam počela u Biciklističkom klubu ,,Kladanj”. Osvajam zapažene rezultate u navedenom sportu. Ove sezone sam postala državna prvakinja u XC Maraton i XC Eliminator disciplini. Osim navedenih rezultata ove sezone sam još osvojila:

  1. mjesto na utrci XCO Vitez Premijer lige BiH;
  2. mjesto na utrci Kozara MTB Kup Premijer lige BiH;
  3. mjesto na Državnom prvenstvu BiH XCO Livno, u disciplini XC Olympic;
  4. mjesto na utrci Grand Prix Banja Luka 2019, u disciplini XC Maraton, Premijer lige BiH;
  5. 3. mjesto na utrci Grand Prix Banja Luka 2019, u disciplini XC Olympic, Premijer lige BiH;
  6. 2. mjesto na međunarodnoj utrci ,,Panonica MTB Kup 2019”, Premijer lige BiH.

Između ostalog, moj najveći cilj jeste postati mašinski inženjer. ,,Mašinski fakultet” u Tuzli jedan je od perspektivnijih fakulteta u BiH. Pruža bezbroj mogućnosti kao i vrhunsku saradnju između studenata, asistenata i profesora. Čast mi je biti student ovog fakulteta. Želim biti primjer svim mladima u BiH da se može studirati i profesionalno baviti nekim sportom. Mislim da nije rješenje samo napustiti BiH, nego treba biti promjena koju želiš vidjeti u svijetu.

O Anesi Hidić nastavno osoblje i kolege na fakultetu imaju samo riječi hvale. Radi se o jednoj jako vrijednoj i skromnoj djevojci. Djevojci koja ima svoje snove, trudi se i marljivo izvršava svoje zadatke. I pored obaveza prema fakultetu i sportu, bavi se folklorom, svira gitaru i provodi vrijeme družeći se sa prijateljima. Jako je društvena i pozitivna osoba, kako bi rekli, UZOR MLADIM GENERACIJAMA I PONOS MAŠINSKOG FAKULTETA. Anesi želimo mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu kako bi ostvarila svoje ciljeve.

 

You may also like...