OBAVJEŠTENJE ZA STUDENTE_NADOKNADA APRILSKOG ISPITNOG ROKA

Obavještavaju se studenti Mašinskog fakulteta da će se u periodu od 24.07. do 30.07.2020. godine  održati nadoknada Aprilskog ispitnog roka  po utvrđenom rasporedu datom u prilogu:

Na osnovu Člana 106. stav (10) Zakona o visokom obrazovanju (“Službene novine TK” broj 7/16), aprilski ispitni rok sadrži jedan ispitni termin, stim da student na aprilskom ispitnom roku može polagati najviše dva ispita.  Ispit za studente u statusu apsolventa /imatrikulanta  (nadoknada za mjesec  april 2020. godine) , a prema Članu 217. stav (3) održat će se prema rasporedu  nadoknade ispita u  aprilskom  ispitnom  roku za redovne studente.

VAŽNO-OBAVEZNO PROČITATI

Na portirnici Mašinskog fakulteta nalaze se spiskovi za prijavu studenata (redovni i apsolventi – dva odvojena spiska)  koji žele polagati ispite u aprilskom ispitnom roku (nadoknadi). Studenti trebaju u periodu od 17.07. do 22.07.2020. godine  do 15:00 sati doći na Mašinski fakultet i prijaviti se na maksimalno 2 predmeta koja žele polagati. Prema dodatnim konsultacijama te uputama Generalnog sekretara  Univerziteta u Tuzli te Ureda za nastavu i studentska pitanja, predmete iz ZIMSKOG I LJETNOG SEMESTRA imaju pravo prijaviti i polagati studenti ponovci o obnova dok studenti koji su prvi put slušali nastavu u akademskoj 2019./2020. godini  imaju pravo prijaviti i polagati ispite samo iz ZIMSKOG SEMESTRA.

Studenti koji se ne prijave za polaganje ispita u aprilskom ispitnom roku (nadoknada) neće moći polagati isti.

Za sva dodatna pitanja obratiti se Prodekanu za nastavu i studentska pitanja

Raspored ispitnih termina I Ciklus 2019_2020_Aprilski ispitni rok_Nadoknada_24_07_2020_

 

S poštovanjem,

 

Menadžment Mašinskog fakulteta

 

You may also like...