VAŽNO OBAVIJEŠTENJE ZA SVE STUDENTE SVA TRI CIKLUSA STUDIJA – NOVE NAREDBE

Poštovani studenti,

Shodno naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koje su usvojene od strane Vlade FBiH dana 22.03.2021. godine s rokom važenja od 14 dana, računajući od 24.3.2021. godine, a među kojima je i naredba “Dozvoljeno je okupljanje ne više od 20 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Sva ova okupljanja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obaveznu fizičku distancu od najmanje dva metra između osoba (osim članova istog domaćinstva) obaviještavamo Vas o načinu izvođenja nastave od 24.03.2021. godine do isteka roka važenja navedene naredbe.

Predavanja na prvoj i drugoj godini prvog ciklusa izvodit će se po utvrđenom rasporedu stim što će u učionicu 6B dolaziti 19 studenata, slušati nastavu “uživo”, a ostali studenti slušaju nastavu on-line (studenti međusobno iskoordinirati dolaske).

Predavanja na trećoj i četvrtoj godini koja se izvode u učionici 6B izvodit će se po utvrđenom rasporedu na način opisan u prethodnom tekstu, a predavanja koja se izvode u drugim učionicama (npr MŠF-03 ili Kampus A1, A3) izvodit će se prema utvrđenom rasporedu, a gdje broj studenata prelazi 19 studente će rasporediti predmetni nastavnik.

Laboratorijske vježbe se izvode po utvrđenom rasporedu bez izmjena.

Auditorne vježbe, uz prethodni dogovor sa saradnikom izvoditi on -line ili u grupama po 15 studenata (svake druge sedmice grupe se mjenjaju) u zavisnosti od sadržaja predmeta – nastavnih jedinica.

NAVEDENE UPUTE OBAVEZNO POŠTOVATI TE OD 24.03.2021. GODINE PRIMJENJIVATI NAVEDENI NAČIN ORGANIZACIJE NASTAVE.

Za sva dodatna pitanja te moguća bolja rješenja stojim Vam na raspolaganju.

Prodekan za nastavu i studentska pitanja

You may also like...