OBAVIJEŠTENJE ZA STUDENTE PRVOG CIKLUSA STUDIJA

Poštovani studenti,

Nastava na prvom ciklusu studija u ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine, a prema utvrđenom rasporedu časova predavanja i vježbi počinje u ponedjeljak 28.02.2022. godine.

U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama u Tuzlanskom kantonu nastava će početi na način:

Prva godina studija:

Predavanja na redovnim predmetima kao i u zimskom semestru slušaju se kombinovano s tim da se studenti “rotiraju” u tri grupe. Prva grupa dolazi prvu sedmicu u učionicu, a ostale dvije predavanja slušaju od kuće on-line, drugu sedmicu dolazi druga grupa u učionicu, a prva i treća slušaju predavanja od kuće on-line, treću sedmicu dolazi treća grupa u učionicu, a prva i druga slušaju nastavu od kuće on-line, te nakon 3 sedmice ponovo od prve grupe.

Predavanja na izbornom predmetu “Okolinski razvoj” slušaju se analogno redovnim predmetima samo što su studenti podjeljeni u dvije grupe. Prva sedmica u učionicu dolazi prva grupa, a druga sluša nastavu on-line, drugu sedmicu dolazi druga grupa u učionicu, a prva sluša nastavu on-line.

Spisak studenata po grupama dat je ispod.

Vježbe na svim predmetima na prvoj godini studija kao i izborni predmet “Oblikovanje i razvijanje plašteva” slušaju se uživo u učionicama.

Druga godina studija:

Predavanja na redovnim predmetima slušaju se kombinovano s tim da se studenti “rotiraju” u dvije grupe. Prva grupa dolazi prvu sedmicu u učionicu, a druga predavanja slušaju od kuće on-line, drugu sedmicu dolazi druga grupa u učionicu, a prva sluša predavanja od kuće on-line, te nakon 2 sedmice ponovo od prve grupe.

Vježbe na svim predmetima na drugoj godini studija kao i izborni predmeti slušaju se uživo u učionicama.

Spisak studenata po grupama dat je ispod.

Treća i četvrta godina studija:

Nastava na trećoj i četvrtoj godini studija u cijelosti se izvodi uživo u učionicama.

Napomena: Studenti koji slušaji nastavu dijelom on-line, istu će slušati putem classroom aplikacije, a imenima studenata pridruženi su predmeti.

Za sva dodatna pitanja stojim Vam na raspolaganju.

Prodekan za nastavu i studentska pitanja

You may also like...