U Kampusu Univerziteta u Tuzli 30.10.2020. godine otvoren Laboratorijski Kompleks Mašinskog fakulteta

U Kampusu Univerziteta u Tuzli, nakon završetka prve faze uređenja i adaptacije, svečano otvorene prostorije Laboratorijskog kompleksa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Svečanosti su prethodili  višemjesečni rad i zalaganje dekana Mašinskog fakulteta prof.dr.sci. Denijala Sprečića, nastavnika, saradnika i studenata. Na volonterskoj osnovi, uz puno entuzijazma, uredili su prostor koji će znatno doprinijeti kvalitetnijem procesu obrazovanja budućih inženjera mašinstva.

Prisutnima se obratio prof.dr.sci.Denijal Sprečić, dekan Mašinskog fakulteta koji je rekao:

Predanim radom svih nastavnika, asistenta i studenata Mašinskog fakulteta uspjela se okončati prva faza adaptacije po predviđenom projektu. Svi oni su svojim entuzijazmom i zalaganjem iskazali jasan interes, koji je ujedno i interes šire društvene zajednice, a to je ostvarivanje uslova za podizanje kvaliteta nastave na viši nivo, te omogućavanje sticanje znanja iz oblasti najsavremenijih tehnologija, čime će Mašinski fakultet biti prepoznatljiviji van granica Bosne i Hercegovine.
Novi prostorni kapaciteti neophodni su da se laboratorijska oprema Mašinskog fakulteta iskoristi u edukativnu i praktičnu svrhu u punom kapacitetu. Nakon realizacije prve faze projekta uskoro se očekuje nastavak druge faze koja podrazumijeva dovršetak građevinskih radova, a potom i sukcesivno opremanje laboratorijskom opremom i početak rada u puno boljim i prikladnijim uslovima.
Ovom prilikom zahvaljujem se svim službama Univerziteta kao i svojim partnerima sa kojima Mašinski fakultet ima potpisan Sporazum o saradnji, a koji su svaki na svoj način dali doprinos u realizaciji pomenutog projekta”

Nakon uvodnog govora, ministrica obrazovanja i nauke u Vladi TK, Fahreta Brašnjić, rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić i dekan Mašinskog fakulteta  Univerziteta u Tuzli Denijal Sprečić, pristupili su presjecanju vrpce čime je ozvaničeno otvaranje Laboratorijskog kompleksa predviđenog za potrebe proširenja laboratorijskih kapaciteta Mašinskog fakulteta.

You may also like...