Studijski program III ciklusa

STUDIJSKI PROGRAM III CIKLUS_2013

STUDIJSKI PROGRAM III CIKLUSA STUDIJA (INOVIRANI)_DOKTORSKI STUDIJ IZ PODRUČJA MAŠINSTVA u primjeni od 2018/19. godine

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli osnovan je  doktorski studij pod nazivom “Doktorski studij iz područja mašinstva”. za sticanje doktorata iz naučne grane Mašinstvo  unutar naučnog područja Tehničkih nauka. Nastava na doktorskom studiju organizuje se na osnovu jednog studijskog programa i šest usmjerenja. Kandidati koji uspješno okončaju doktorski studij iz područja mašinstva  stiču naučno zvanje “Doktor tehničkih nauka iz područja mašinstva”.

Nosilac  doktorskog studija je Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli. U izvođenju doktorskog studija učestvuju  nastavnici Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli kao i nastavnici sa drugih fakulteta Univerziteta  u Tuzli, te Bosne i Hercegovine i okruženja ( Sve u skladu sa važećim aktima Univerziteta u Tuzli).

Doktorski studij traje tri godine, obavlja se kroz šest semestara tokom kojih ispunjavanjem studijskih obaveza student ostvaruje 180 ECTS bodova, neophodnih za uspješno okončanje studija. Nastava doktorskog programa je organizovana u šest usmjerenja:

  1. Održiva energija i okolina
  2. Termoenergetika
  3. Industrijski inženjering
  4. Proizvodne tehnologije
  5. Mehatronika
  6. Mašinske konstrukcije

INOVIRANI STUDIJSKI PROGRAM III CIKLUSA STUDIJA 2018-2021