Donirana vrijedna oprema Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli

Njemačka vlada dostavila je specijalizovanu opremu za 3D – digitalizaciju i  3D printanje Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

“Ovo je važan doprinos pri opremanju naše istraživačke laboratorije. Aditivna proizvodnja (3D printanje) jedan je od 9 stupova 4. industrijske revolucije i primjena takvog sistema pomoći će Bosni i Hercegovini da uhvati korak sa modernim svjetskim trendovima u industrijskoj proizvodnji” rekao  je  Prof. dr. sci. Denijal Sprečić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Prema  riječima Dekana Mašinskog fakulteta, saradnja s privatnim sektorom će se nastaviti, dok će istraživačko-razvojna laboratorija ostati dostupna studentima, članovima osoblja, privrednim subjektima i svima koji izraze potrebu ili želju da uključe istraživački kapacitet Mašinskog fakulteta u provedbu svojih aktivnosti.

Opremu je u ime njemačke vlade isporučio Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini.

You may also like...