Mobilni pristup

Fakultetsku stranicu je moguće pregledati i preko mobilnog uređaja na Android platformi. Korisnici ostalih platformi (kao što su iOS, Windows Phone, Ubuntu Touch i sl.) mobilnoj verziji fakultetske stranice mogu pristupiti kroz web pretraživač na mobilnom uređaju. Potrebno je samo da unesu adresu (mf.untz.ba), a stranica će se automatski prilagoditi veličini zaslona (responsive).

Trenutna verzija: 0.1

Aplikacija se instalira na sljedeći način:

  1. preuzmite aplikaciju na linku iznad
  2. kada se ista skine na vaš uređaj, otvorite skinuti dokument (mfuntz.apk) – on se nalazi u vašem Downloads programu/folderu
  3. pokrenite dokument “mfuntz.apk” (bez navodnika)
  4. kod nekih korisnika program će započeti instalaciju, međutim kod nekih korisnika će Android spriječiti instalaciju iz razloga što pojedini telefoni ne dozvoljavaju instaliranje aplikacija sa različitih stranica.

Ukoliko dođe do toga, slijedite sljedeće korake:

  • otiđite u postavke vašeg telefona (settings)
  • listajte kroz izbornik dok ne nađete opciju Sigurnost (security), kada je nađete kliknite na nju
  • nađite i kliknite na opciju Nepoznati izvori (Unknown sources), a potom OK
  • nakon toga se vratite u folder Downloads, nađite mfuntz.apk aplikaciju i pokrenite je
  • pratite upustva na telefonu.

Imajte na umu da ova aplikacija može sadržavati određena ograničenja u pogledu punog iskorištavanja Android mogućnosti. Aplikacija je još uvijek u ranoj fazi te su mogući određeni “bugovi” (greške). Aplikacija se ne ažurira automatski jer nije na Google Play marketu. Ažuriranje vršite ručno tako što obrišete staru verziju aplikacije i instalirate novu. Verzije aplikacije pišu ispod linka za preuzimanje aplikacije.